Rondje Paterswoldsemeer

Zeilen, rondvaart, genieten van het stadsgezicht

Kom, ervaar en beleef. Hoor het geklots van de golven tegen de wal, het zeil wapperen in de wind. Hoor de meerkoeten elkaar roepen. Voel de zon in je gezicht, de wind door je haren. Zie de roeispanen soepel het water scheppen, de zonnegloed dansen op de golven. Zie hoe de bomen meedeinen. Lik onbeschaamd aan je ijsje, neem een slok van dat heerlijke drankje. Sluit je ogen en adem de geur in van heerlijke gerechten. Laat je zinnen strelen. Laat je gaan. Helemaal opgaan in deze dag aan het water. In elk seizoen. Seizoen van de warme zomerzon, van kastanjebruine bladerherfst, winters ijsplezier of fris lentegroen. Altijd iets moois te ervaren. Helemaal weg en toch dichtbij huis. Laat je verrassen aan het Paterswoldsemeer.

Download GPX.

02:00 7,89 km

Bezienswaardigheden

 • Jachthaven Zuidwesthoek

  Jachthaven Zuidwesthoek

  Jachthaven Zuidwesthoek heeft een prachtige locatie aan het Paterwoldsemeer bij Groningen. Alles voor een leuke tijd op het water.

 • De Twee Provinciën

  De Twee Provinciën

  Restaurant De Twee Provinciën aan het Paterswoldse is zowel een authentieke locatie om te dineren als prachtige trouwlocatie.

 • Rondvaart Paterswoldsemeer

  Rondvaart Paterswoldsemeer

  Om echt het Paterswolsemeer te verkennen is er de mogelijkheid om een Rondvaart te maken op het Paterswolsemeer.

 • Scandinavisch Dorp

  Scandinavisch Dorp

  Met zestien blokhutten, een Finse sauna en restaurant Het Elanderhus vormt het Scandinavisch Dorp een stukje Scandinavië aan het Paterswoldsemeer.

 • Kaap Hoorn

  Kaap Hoorn

  Kaap Hoorn staat voor vrijheid en genieten. Voor eten, drinken en meer. Met aandacht voor detail en liefde voor het betere leven.

 • Molen De Helper

  Molen De Helper

  De Helper is een poldermolen op de oostelijke oever van het Paterswoldsemeer. De molen is in 1863 gebouwd voor de bemaling van de polder Helpman met behulp van een vijzel.

 • Zwemlocatie De Lijte

  Zwemlocatie De Lijte

  De zwemlocatie de Lijte is gelegen aan het Paterswoldsemeer. De locatie heeft een klein zandstrand en een ligweide. Toegang: openbaar onbetaald.

  Meer informatie
 • De Paalkoepel

  De Paalkoepel

  De Paalkoepel Groningen is een sfeervol restaurant aan het Paterswoldsemeer in Haren. U kunt hier o.a. terecht voor ontbijt, high tea of een smaakvol diner.

 • Zeilvereniging VWDTP

  Zeilvereniging VWDTP

  De zeilvereniging is een actieve club. Je leert er zeilen of huurt een zeilboot. Elke zondag zijn er zeilwedstrijden, om aan mee te doen of naar te kijken.

 • Buitensocieteit Paterswoldsemeer

  Buitensocieteit Paterswoldsemeer

  Het is goed vertoeven op het terras van De BuitenSociëteit aan het Paterswoldsemeer. De sfeer van ons monumentale pand zetten luister bij aan uw vergadering, feest, diner, promotieborrel of trouwerij.


Meer routes


Deel deze pagina