Pop-up Fietsroute Ontdek Prehistorisch Groningen

Ontdek Prehistorisch Groningen door de POP-UP locaties te bezoeken. Op een aantal dagen zijn deze locaties geopend en zijn er gastheren aanwezig, zodat je ter plekke uitleg krijgt en een kijkje kunt nemen. De POP-UP locaties zijn van 10:00 toto 17:00 uur te bezoeken wanneer de herkenbare vlag is geplaatst. De openingsdagen zijn weergegeven bij de evenementen.

36,85 km

Bezienswaardigheden

 • Hortus botanicus Haren

  Hortus botanicus Haren

  De Hortus botanicus Haren biedt 20 hectare aan heel verschillende tuinen, zoals de prachtige wilde plantentuin, de unieke Chinese tuin en de Keltische tuin.

 • Nicolaikerk Haren

  Nicolaikerk Haren

  De Heilige Nicolaaskerk is een aan de heilige Nicolaas van Myra gewijde rooms-katholieke parochiekerk in Haren in de Nederlandse provincie Groningen.

 • Molen de Hoop

  Molen de Hoop

  Koren- en oliemolen De Hoop in de dorpskom van Haren (Gr.) is een ronde stenen bovenkruier met stelling uit 1839.

 • De Oorsprong

  De Oorsprong

  De Oorsprong is een ekologische veehouderij met koeien, varkens en schapen. Het bedrijf staat aan de rand van Noordlaren op het puntje van de Hondsrug.

  Meer informatie
 • Molen de Korenschoof

  Molen de Korenschoof

  De Korenschoof is een korenmolen in het dorp Noordlaren. De molen uit 1849 staat aan de Zuidlaarderweg 73, aan de rand van het dorp en de es

 • Bartholomeüskerk

  Bartholomeüskerk

  De Bartholomeüskerk in Noordlaren is een kerk die oorspronkelijk gewijd was aan de heilige apostel Bartholomeüs. De oudste stichting van de kerk wordt gedateerd in de 12e eeuw, toen er een houten kerk verrees

 • Pingoruïne Kreuzenven

  Pingoruïne Kreuzenven

  Pingoruïnes zijn de overblijfselen van een pingo als het ijs in de ondergrond smelt. Er ontstaat dan een ringvormige krater die wordt opgevuld met smeltwater.

 • Hunebed G1

  Hunebed G1

  Hunebed G1 ligt ten zuidwesten van Noordlaren in de Nederlandse provincie Groningen. Het hunebed ligt op een heuveltje in een bosje, dat via een zandweg vanuit Noordlaren is te bereiken

 • Hunnebedden D3 en D4

  Hunnebedden D3 en D4

  Wanneer je een zandpad afloopt kom je bij een oude boerderij uit waar hunebed D3 en D4 liggen. Je loopt eerst langs hunebed D4 en aan het einde van het terrein ligt hunebed D3.

 • Molen De Helper

  Molen De Helper

  De Helper is een poldermolen op de oostelijke oever van het Paterswoldsemeer in de gemeente Haren, provincie Groningen in het gehucht Nijveensterkolk.

 • Klooster Yesse

  Klooster Yesse

  Het klooster Yesse was een cisterciënzer-vrouwenklooster dat zou zijn gesticht door de Groningse priester Dirk (Theodericus) in 1215 of 1216 en bestaan heeft tot de reductie in 1594,

  Meer informatie

Deel deze pagina