Gemeente Haren

De gemeente Haren scoort al jaren zeer goed in het onderzoek naar de beste woongemeente van Nederland van Elsevier. In 2011 en 2012 werd Haren uitgeroepen tot beste gemeente van Nederland, in 2013 eindigde zij in de top drie en in 2014 en 2015 in de top vijf. En dat is niet voor niets. Alle voorzieningen op de grens van stad en land zijn in Haren aanwezig. Dit maakt Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren tot gewilde plaatsen om in te wonen en te verblijven. Wonen in Haren is kiezen voor kwaliteit, kiezen voor woongenot en kiezen voor een ruime keuze aan woningen met diverse karakters.

Voor iedereen bereikbaar

Noordlaren

In het dorp Noordlaren staan veelal oudere, karakteristieke woningen en boerderijen in een oase van groen, met een knusse kern. Met ruim 500 inwoners is Noordlaren het kleinste dorp binnen de gemeente Haren. Er is een prachtig haventje en het Noordlaarderbos is een bezoek meer dan waard, evenals het hunebed. Noordlaren mag dan klein zijn, de inwoners zijn groots in het organiseren van allerlei activiteiten om het dorp bruisend en levendig te houden. Denkt u alleen maar aan de jaarlijkse strijd om de eerste marathon op natuurijs te kunnen organiseren!

Onnen

Onnen is een dorp met ruim 700 inwoners. Onnen kenmerkt zich door een hechte en sterke dorpsgemeenschap. Het dorp heeft in veel opzichten nog een agrarisch karakter. Dat komt vooral door de oriëntatie van het dorp op het open polder landschap. In Onnen woont u dus midden in het landschap, met weidse uitzichten en de rust die daarbij hoort. Voor bijvoorbeeld winkelen en evenementen bent u echter binnen tien minuten in Haren! Het beste van twee werelden dus.

Glimmen

De oorspronkelijke kern van het dorp Glimmen ligt westelijk van de Rijksstraatweg. Hier staat nu nog het huis te Glimmen aan een lange toegangsweg door het Quintusbos. In de tweede helft van de vorige eeuw is nieuwe woningbouw gerealiseerd op de oude Glimmer Es tussen de Rijksstraatweg en de spoorbaan. Glimmen heeft daarmee duidelijk het karakter gekregen van een forensendorp en is van een klein gehucht uitgegroeid tot in grootte het tweede dorp binnen de gemeente met zo’n 1.300 inwoners. Glimmen beschikt over twee basisscholen en een dorpshuis. Er is een prachtig sportveld met (kunstgras)voetbalvelden en tennisbanen. Op het landgoed De Pol is een 18 holes golfbaan aangelegd.

Haren

Het dorp Haren is verreweg het grootste dorp en daarmee naamgever van gemeente. Haren telt ruim 16.000 inwoners. Dat worden er de komende jaren naar verwachting alleen maar meer, nu er veel woningbouwprojecten gerealiseerd worden. Bijvoorbeeld aan het Paterswoldsemeer, in Glimmen en in de nieuwe woonwijk Haren-Noord. Of u nou de drukte van het centrum opzoekt, of de rust van het wonen aan bijvoorbeeld het water, het is allemaal mogelijk in Haren. In Haren geniet u bovendien van de vele voorzieningen als kwalitatief hoogstaande winkels, diverse scholen voor basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs, zorginstellingen, sportverenigingen en culturele instellingen. Op de volgende pagina’s vertellen wij u er alles over. 

Deel deze pagina