Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas in Haren is geliefd bij ouders en hun kinderen in Haren en omstreken. Wars van commercie en met oog voor wat kleine kinderen het liefste willen: oog in oog staan met Sinterklaas en zijn Pieten. Geen verre Sint op een hoog balkon, maar een dichtbij-Sint die je een handje kunt geven.

Optocht

Een gezellig orkest zorgt voor opzwepende klanken en brengt de duizenden kinderen en hun ouders in feeststemming. Om van de intocht ook een kijkspel te maken wordt de optocht met zorg samengesteld. Prachtige en knotsgekke voertuigen rijden mee, een pakjesvrachtauto, pepernotenmachines en nog veel meer. Dan zijn er altijd Pieten die er extra grappig uitzien. Het is tijdens de intocht in Haren een prettige chaos, die in goede banen wordt geleid door gastvrouw Rineke Regelaar.

Aankomst

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn omvangrijke gevolg aan in Haren. Om 13.30 uur stapt hij uit zijn voertuig op de rotonde Rijksstraatweg/Emmalaan en zal te voet door het centrum gaan om zoveel mogelijk kinderen te ontmoeten. Sint neemt een enorme groep Pieten mee, maar ook nog een orkest. Rond 14.45 uur arriveert de Sint op het Raadhuisplein waar hij kort op het podium aanwezig zal zijn. Ook burgemeester Pieter van Veen zal de Sint welkom heten. Alle kinderen op het plein krijgen een cadeautje en een kleurplaat.

Doventolk aanwezig

Dove kinderen en hun ouders komen ook graag naar de intocht in Haren, omdat er een doventolk aanwezig is. Een Zwarte Piet die in gebaren vertelt wat er wordt gezegd.

Werkkamer Sinterklaas op 25 november

Sinterklaas en zijn Pieten zijn 25 november de hele dag aan het werk in hun werkkamer, die zich bevindt in de Dorpskerk. Je kunt er gezellig op bezoek komen, knutselen, zingen en….natuurlijk even kletsen met Sint en Piet. LET OP: van 12.00-13.00 uur doet Sint een middagdutje en zijn de deuren dicht. Toegang is natuurlijk gratis.

Tip: Print de kleurplaat op deze website uit (zie menu), lever die 25 november uiterlijk 15.00 uur gekleurd in en maak kans op bezoek van Sint aan huis na 16.00 uur.

Sinterklaas Intocht 2016 in 360 graden

Deel deze pagina