Expositie historische foto's Haren e.o

Expositie historische foto's Haren e.o

De Harener Historische Kring Old Go heeft inmiddels een fraaie verzameling foto’s van oud-Haren bijeengebracht. Old Go mag gebruikmaken van de kassen van Reinhart Orchideeën. Ditmaal is de expositie ruimer opgezet. Niet alleen Glimmen en Harenermolen hangen er te kiek, ook het oude Haren, Onnen en Noordlaren komen aan de bak. 

Haren van Toen op de kiek

In de vorige eeuw werd er bij de gemeente veel werk gemaakt van het aanvullen van de eigen fotocollectie, maar dat werk is veelal door particulieren en vooral ook door Old Go overgenomen. De historische kring verzamelt niet alleen, maar laat ook prachtige vergrotingen maken, die uitstekend tentoongesteld kunnen worden.
Net als de eerste expositie mag Old Go ook nu weer gebruikmaken van de kassen van Reinhart Orchideeën aan Westerveen 16. Ditmaal is de expositie ruimer opgezet. Niet alleen Glimmen en Harenermolen hangen er te kiek, ook het oude Haren, Onnen en Noordlaren komen aan de bak.

Old Go, opgericht in 2010, telt inmiddels ruim 200 leden. Een club om u tegen te zeggen. Toegegeven: het merendeel van die leden neemt tot zich, wat een kleine, maar harde kern allemaal aan historie loswoelt en op de website zet (of in het tweemaal per jaar verschijnende clubblad ‘Harens Old Goud’ plaatst). Maar toch: het werk wat de kring verzet is te loven. En dan stellen ze ook nog een prachtige verzameling foto’s ten toon. Bezoek die expo!

 

Deel deze pagina